22 Geweldige sites met Prachtige Gratis Stock Foto's

En alles wat je moet weten over Visual Marketing

Het is tijd voor Visuals


Bij het verhogen van de betrokkenheid met je klanten is visual content erg belangrijk. Aan het einde van de dag, zijn wij tenslotte allemaal mensen en wij houden ervan om naar iets moois te kijken.

In dit artikel zal je leren waar je gratis stock foto's kunt vinden en alles wat je moet weten over visual marketing. Dit artikel zal frequent vernieuwd worden. Zorg ervoor dat je jezelf inschrijft voor de mailing lijst om niets te missen.


Kijk hier als je op zoek ben naar gratis stock fotos voor je nonprofit.

Wat je in dit artikel kunt vinden


- Data over hoe belangrijk visual marketing is
- Een korte uitleg over stock foto licenties
- 22 geweldige sites met prachtige gratis stock foto's
- Een collectie van mijn favoriete foto's, voor degene die geen tijd hebben om door duizenden fotos te spitten
- Tips over hoe je visuals kunt toepassen
- Tools om foto's te bewerken en het maken van infographics, diavoorstellingen en video's
- Een gedeelte waar tips uitgewisseld kunnen worden (laat beneden een bericht achter)
marketers doing good
De kracht van visual content


Voor degenen die twijfelen of visual content echt belangrijk is, hierbij enkele statistieken; (bron)Belangrijke opmerking over licenties


Ik heb mijn best gedaan om websites te vinden waarbij de foto's vallen onder creative common public domain, wat inhoudt dat je de foto's kunt gebruiken voor wat je maar wilt, zelfs voor commercieel gebruik. Ik wil toch graag voorstellen om zelf ook nog te kijken of de licentie nog steeds klopt. Indien dit niet het geval is, horen wij dat graag.


Alsjeblieft, 22 Geweldige sites met Prachtige Gratis Stock Foto's


Unsplash.com, Gratisography.com, PicJumbo.com, ImCreator.com, Getrefe.tumblr.com, ThePatternLibrary.com, Magdeleine.co, PublicDomainArchive.com, JayMantri.com, Picography.co, Raumrot.com, DeathToStockPhotos, IsoRepublic.com, StockSnap.io, Pixabay, NegativeSpace.co, StockSnap.io, LittleVisuals.co, SuperFamous.com, SnapwireSnaps.com, TookaPic.com, LifeofPix.com, FoodiesFeed.com,

Een collectie van mijn favoriete stock foto's


Ik stel voor dat je zelf je collectie samenstelt. Echter begrijp ik dat niet iedereen tijd daarvoor heeft. Voor jullie heb ik speciaal een compilatie gemaakt van mijn favoriete foto's en op Facebook en op Google+ geplaatst. Hierbij enkele voorbeelden van die collectie in een dia voorstelling:Visual content marketing tips


Post statistieken om shares te krijgen


Kies een mooie foto uit en voeg wat statistieken toe over jouw branche. Een mooie achtergrondfoto zorgt ervoor dat een post veel vaker gedeeld wordt.

De Tweet die je hierboven zag is gemaakt met de tool van Snappa Deze tool is erg makkelijk te gebruiken. Je kunt een standaardformaat kiezen voor je Facebook advertentie, Twitter cover foto en anderen, of je kunt zelf de afmetingen kiezen. Vervolgens kun je een foto uploaden voor je achtergrond of je gebruikt één van de duizenden foto's die zij ter beschikking hebben. Je kunt lagen toevoegen en vele anderen effecten om je foto je eigen te makken. Het mooie ervan is dat het gebruiksvriendelijk is, gratis en je hoeft niks te downloaden.


Deel een mooie citaat (quote)


Opnieuw, kies een mooie foto uit en voeg dit keer een mooie quote toe. Pro tip! Op Google+ zijn gigantische communities te vinden die puur gericht zijn op het delen van quotes. In deze communities zitten meer dan een miljoen mensen in. Doorgaans ontvang ik ongeveer 30 likes en 5 shares wanneer ik daar een quote deel. Zorg er wel voor dat de quote iets over jouw organisatie zegt.


Weet wanneer je JPEG, GIF, & PNG moet gebruiken


Er is daadwerkelijk een verschil in het bestandtype. Doorgaans kun je twee dingen fout doen. Of je comprimeert een afbeelding te veel waardoor de resolutie omlaag gaat, of de afbeelding is te groot waardoor de snelheid van de webpagina verlaagd wordt. Welk bestand je het best kunt gebruiken zie je in deze infographic.


Optimaliseer foto's voor het web


Zorg ervoor dat je foto's zo licht mogelijk zijn om de webpagina niet te vertragen. Gebruik Kraken.io om foto's to comprimeren. Daarnaast is het ook aan te raden foto's specifieke dimensies aan te geven zodat ze sneller geladen kunnen worden. Voor zoekmachineoptimalisatie doeleinden is het aan te raden foto's op te slaan met een naam waar de juiste key words in zitten. Deze key words dienen ook in de title en de alt tag terug te komen.


Gebruik aantrekkelijke headlines


De headline is hetgene dat de aandacht trekt en de lezer overtuigt om erop te klikken of door te lezen. Zorg er dus voor dat je genoeg aandacht besteed aan de headlines. De volgende tool kan je aardig op weg helpen. Probeer het zelf


Visual marketing tips van onze vrienden van CopyBlogger.comTools om visual content te maken


Stock foto's bewerken


Twee Open Source tools die ik gebruik zijn: IncScape en Gimp. Beiden zijn gratis te downloaden en na het bekijken van een paar online lessen op YouTube zal je er aardig mee overweg kunnen.

Op het moment gebruik ik Snappa. Ik wou graag kijken hoe het werkt en ik ben er erg blij mee. Het is een prima tool om mee te starten.

Als je het werk liever uit wilt besteden kan dat ook op platforms als Fiverr.


Maak je eigen infographics


Met tools als Canva en Piktochart kun je je eigen infographics maken. Deze tools zijn gratis en je kunt natuurlijk voor extra's betalen zoals het verwijderen van de logo. Onderstaand infographic heb ik gemaakt met Piktochart


visual content infographic

Embed deze infographic op jouw site (copier onderstaande code):Dia voorstellingen kunnen ook prachtig zijn!


Hierboven heb je zojuist twee mooie voorbeelden ervan gezien. Deze twee dia voorstellingen zijn gemaakt met SlideShare. Onderschat dia voorstellingen niet in hun waarde. Zij zijn gemakkelijk te maken en gemakkelijk te embedden. In Twitter berichten kunnen dia voorstellingen op Twitter bekeken worden. Mensen hoeven dus niet naar een andere website te gaan wat de kans op het bekijken ervan vergroot. Daarnaast kun je zelfs een GIF maken van je dia voorstelling.


Creëer je eigen video met deze gratis tools


Je kunt je eigen video's maken met tools als PowToon en Moovly. Voor het serieuze werk, huur je een freelancers op video makers platforms als Viedit (Nederlands bedrijf, gevestigd in Dordrecht).

Hieronder is mijn eerste explainer video ooit gemaakt, gebruikmakend van de gratis tool van PowToon. Het maken van deze video heeft mij slechts 1,5 uur gekost en ik ben best tevreden over de resultaten.Conclusie


Visuals zijn belangrijk bij het engagen met jouw publiek. Gelukkig zijn er voldoende gratis stock foto's voor elk project (social media, email marketing, webdesign etc.). Deze foto's kun je ook nog eens makkelijk bewerken met gratis tools om ze het verhaal achter jouw merk te laten vertellen. Daarnaast heb je ook een ontzetten grote concurrentievoordeel als jij visuals wél goed toepast. Er zijn tal van marketeers en zelfs webdesigners die de kracht van visuals onderschatten en te weinig benutten.

Ik hoor graag van je hoe jij visuals zult toepassen in jouw marketing strategie. Laat een bericht voor ons achter in de comment gedeelte hieronder.

About Raul Tiru


Founder of GlobalOwls, a platform where Professionals and World-Changing organizations can collaborate easily.

I love to learn and to share my learnings with as many people as possible via my mailing list and blog.

Contact


You can find me on Twitter or you can send an email to hi @raultiru.com